darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Jaja nadziewane pasztecikiem DROP

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jaja nadziewane pasztecikiem DROP

Jaja nadziewane pasztecikiem DROP

Składniki:

Jaja nadziewane pasztecikiem DROP

 

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 2 paszteciki DROP
  • 1-2 łyżki majonezu
  • pieprz

 

  • Do przybrania:
  • liście sałaty
  • cząstki pomidora
  • gałązki natki pietruszki

Sposób przygotowania:

Jaja nadziewane pasztecikiem DROP
Jaja delikatnie obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i w małej misce rozgnieść dokłanie widelcem na gładką masę. 2 paszteciki DROP rozgnieść widelcem. Połączyć oba składniki, dodać do smaku majonez oraz szczyptę pieprzu. Nałożyć na połówki białek masę pasztecikową. Półmisek wyłożyć listkmi sałaty, na sałacie umieścić połówki jaj z masą, przybrać cząstkami pomidorów i gałązkami natki. Półmisek przed podaniem można schłodzić w lodówce.Podawać z chrupiącą bagietką i masłem.