Doda

Doda

Szef Kuchni
[Przepisów: 97]

Jaja w sosie śmietankowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Rzodkiewki

Jaja w sosie śmietankowym

Składniki:

Jaja w sosie śmietankowym

 

  • 4 jaja

 

  • 2 pęczki rzodkiewek

 

  • pół pęczka szczypiorku

 

  • łyżka posiekanej natki pietruszki

 

 

  • 3-4 łyżki majonezu

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja w sosie śmietankowym
Jaja ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na pół. Rzodkiewki dokładnie umyć, odciąć listki i korzonki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Szczypiorek drobno posiekać. Śmietanę połączyć z majonezem, dodać rzodkiewki i zieleninę, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Polane sosem jaja ułożyć na półmisku i przybrać listkami sałaty.

Tagi:

sałata