cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 466]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex I

Jaja z kiełbaskami po francusku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

jajka po francusku z dodatkiem mięsa

Jaja z kiełbaskami po francusku

Składniki:

Jaja z kiełbaskami po francusku

 

  • 4 jaja na twardo,
  • 1 łyżka masła,
  • 2 dag grzybów,
  • natka pietruszki,
  • małe kiełbaski (mogą być paróweczki),
  • 1 cebula,
  • sól,
  • pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Jaja z kiełbaskami po francusku
Jaja rozkroić, wyjąć żółtka (białka zostawić w skorupkach). Kiełbaski posiekać, połączyć z zieloną pietruszką i wymieszać z żółtkami. Białka lekko posolić i nałożyć na nie przygotowany farsz. Na maśle udusić z cebulą świeże lub suszone posiekane grzybki. Położyć je na spód półmiska, a na to połówki podsmażonych na maśle nadziewanych jaj.

Tagi:

grzyby