Sposób przygotowania:
Jaja z przepiórek w galarecie
Jaja przepiórcze umyć, ugotować na twardo, włożyć do zimnej wody obrać ze skorupek. Obrane pietruszki i marchewki ugotować w osolonej wodzie lub rosole, ostudzić. Żelatynę wymieszać z kilkoma łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje podgrzewać mieszając do zawrzenia, odstawić, połączyć z rosołem, dodać pasztetu DROP i wymieszać,W małych miseczkach ułożyć na spodzie po trzy jaja. przepiórcze, między nimi ułożyć po kawałku ozdobnie ukrajanego listka pora. Każdą porcję zalać dwoma łyżkami rosołu z żelatyną. Wstawić do lodówki. Gdy galaretka zastygnie, wyjąć, ułożyć na jajach po parę plasterków marchewki i pietruszki. Można dodać po trochu groszku zielonego,zalać pozostałym rosołem. Ostudzić w lodowce. Zastudzone galaretki wyłożyć na półmisek, ozdobić zielonymi elementami dekoracyjnymi i rzodkiewką lub pomidorami.