Pavlov

Pavlov

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Jajczenica na parówkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na przepyszne śniadanko co rano

Jajczenica na parówkach

Składniki:

Jajczenica na parówkach

 

Sposób przygotowania:

Jajczenica na parówkach
Parówki obrac z folijek i pokroić w drobna kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić na niego parówki. Smażyć mieszając aż będą złociste i chrupiące lekko. Następnie do parówek wbijać kolejno całe jaja. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć ciągle mieszając aż jajecznica się zetnie. Ja lubię wilgotną więc wyłączam wcześniej, ale można ją smażyć aż będzie sucha. Podawać z pieczywem i np ogórkiem kiszonym

Tagi:

jajko jajka