Sposób przygotowania:
Jajeczka zapiekane pod serem
Jajka ugotować w osolonym wrzątku,obrać ze skorupek,zimne przekroić na połówki,żółtka wydrążyć do miseczki. Szynkę pokroić drobniutko,ser radamer zetrzeć na tarce o drobniutkich oczkach,odłożyć dwie łyżki sera a resztę dodać do żółtek razem ze śmietaną i majonezem,doprawić do smaku solą białym pieprzem i szczyptą zielonej czubrycy wymieszać farsz i napełnić połówki jajek,ułożyć w formie nasmarowanej masłem,posypać reszta sera po wierzchu i zapiekać w niskiej temp około 120*c przez 15-20 minut aż ser się rozpuści i leciutko przyrumieni. Podawać ułożone na sałacie na ciepło ,lecz doskonale smakuje tez na zimno. Udekorować świeżym koperkiem lub posiekaną rzeżuchą.
monikaT83
2milutka
Dzięki Moni...;)