iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajeczne wazoniki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ozdoba na stół świąteczny ,smaczne i ładne

Jajeczne wazoniki

Składniki:

Jajeczne wazoniki

 

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne wazoniki
Jajka gotujemy na twardo.Obieramy ,przecinamy na pół delikatnie wyciągamy żółtko .Z jednego jajka mamy dwa wazoniki Paluszki krabowe tniemy na kawałki pod skosem . Zielona część pora nacinamy ,żeby powstał listek .Oliwki czarne kroimy na połówki .Korniszona w długie cienkie paseczki .Pomidora myjemy kroimy w cienkie paseczki Wszystko dekoracyjnie wkładamy do jajka. Ozdabiamy kawałkiem koperku .Pruszymy pieprzem świeżo mielony kolorowy .