Sposób przygotowania:
Jajecznia Z Pomidorami Jak Kiedyś
Pomidory umyć, pokrajać na grube plastry. Mąkę wymieszać z małą ilością mleka, dodać pozostałe mleko i jaja, posolić, dokładnie rozrobić. Na patelni rozgrzać tłuszcz, położyć plastry pomidorów, podsmażyć po jednej i drugiej stronie, Na podsmażone pomidory wlać masę jajową i bardzo ostrożnie mieszać, aby nie zdeformować plastrów.
Jajecznicę z pomidorami do posiłku obiadowego podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami, z dodatkiem sałatki z warzyw. Do śniadania lub kolacji można podać tylko z pieczywem.
Smacznego.
Jajecznicę z pomidorami do posiłku obiadowego podawać z ziemniakami, kaszą, kluskami, z dodatkiem sałatki z warzyw. Do śniadania lub kolacji można podać tylko z pieczywem.
Smacznego.