Ewelina.

Ewelina.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 57]

Jajecznica Eweliny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajecznica najbardziej smakuję mojemu męzowi !

Jajecznica Eweliny

Składniki:

Jajecznica Eweliny

 

  • 5 jajek
  • 30 dag kiełbasy
  • 1 łyżka skwarek
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajecznica Eweliny
Jajka rozbijamy w oddzielnym kubeczku i lekko solimy - można je nawet lekko roztrzepać , ja tego nie robię. Na patelni rozgrzewamy smalec, kiełbaskę kroimy w grubszą kostkę i przysmażamy na naszym rozgrzanym tłuszczu. Do przysmażonej kiełbasy dodajemy nasze jajka i wszysko dokładnie miesamy. Pod konie smażenia dodajemy łyżkę skwarek. Wszyskto mieszamy. Podaną jajecznicę przyozdabiamy np: posiekanym szczypiorkiem - ale w porze letniej.
Smacznego !