kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Jajecznica Karina

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Jajecznica z kalafiorkiem, Mniam

Jajecznica Karina

Składniki:

Jajecznica Karina

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica Karina
Kalafior podgotowujemy we wrzącej wodzie.Na patelni rozgrzewamy margarynę i wsadzamy do niej małe kawałeczki kalafiora i pora. Smażymy na średnim ogniu, co pewien czas mieszając, aż kalafior się ładnie zrumieni. Zmniejszamy płomień i dodajemy masło. Gdy masło się rozpuści, wlewamy rozbite jajka, przyprawiamy gałką , solą i pieprzem. Smażymy ciągle mieszając, aż jajka odpowiednio się zetną.Podajemy posypane pietruszką.