Sposób przygotowania:
Jajecznica na boczku wędzonym
Aby zrobić jajecznicę na boczku wędzonym trzeba najpierw pokroić boczek w drobną kostkę i usmażyć na rumiano na oleju. Jajka roztrzepać i wlać na patelnię na boczek. Posolić i posypać pieprzem ( soli mało bo boczek jest słony ) . Smażyć mieszając aż się zetnie . Podawać posypana szczypiorkiem z pieczywem .
Ja czasem robie tak ze oddzielam białka od żółtek i wlewam na patelnię najpierw białka . A żółtka dopiero jak białka się usmażą . Można wtedy zrobić jajecznicę w której żółtka są nie do końca ścięte .
Ja czasem robie tak ze oddzielam białka od żółtek i wlewam na patelnię najpierw białka . A żółtka dopiero jak białka się usmażą . Można wtedy zrobić jajecznicę w której żółtka są nie do końca ścięte .