nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Jajecznica na cebulce.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

W połączeniu ze świeżym pieczywem - idealna na niedzielne śniadanie.

Jajecznica na cebulce.

Składniki:

Jajecznica na cebulce.

 

  • 1 średnia cebula
  • 5 - 6 jajek
  • olej do smażenia
  • vegeta, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica na cebulce.
1. Cebulę obrała, pokroiłam w kosteczkę. Na patelni rozgrzałam 2-3 łyżki oleju i wrzuciłam na nią cebulkę. Doprawiłam vegetą i smażyłam, mieszając od czasu do czasu, aż zrobiła się złota. 2. Patelnię ściągnęłam z ognia. Wbijałam na nią kolejno jajka, wymieszałam i doprawiłam do smaku vegetą i pieprzem, smażyłam na średnim ogniu, aż jajka się ścięły, cały czas miesząc. Podałam od razu ze świeżym pszennym pieczywem posmarowanym masłem.