Michal Zacharzewski

Michal Zacharzewski

Starszy Kucharz
[Przepisów: 45]

Jajecznica na dziko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakuje naprawdę niesamowicie!

Jajecznica na dziko

Składniki:

Jajecznica na dziko

 

  • trzy jajka
  • dwie pieczarki pocięte w plastry
  • mała cebula (albo i pol nawet)
  • sześć plasterków kiełbasy myśliwskiej
  • masło
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajecznica na dziko
Na odrobinie masła zeszklij cebulę i delikatnie przysmaż pieczarki oraz kiełbasę (każdy plasterek potnij na dwie lub cztery części, tak by nie były za duże). Potem dodaj jajka, zamieszaj i poczekaj, aż całość nabierze odpowiedniej konsystencji. Nie zapomnij o pieprzu i soli - oczywiście do smaku!