Sposób przygotowania:
Jajecznica po góralsku
Cebulę obieramy, razem z boczkiem kroimy w drobną kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy boczek z cebulą, lekko podsmażamy.
Jajka wbijamy do miski, oscypki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek, mieszamy.
Na patelnię wlewamy jajka z oscypkiem, lekko solimy i smażymy ciągle mieszając do momentu ścięcia się jajka.
Jajecznicę przekładamy na talerz, przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Jajka wbijamy do miski, oscypki kroimy w drobną kostkę, dodajemy do jajek, mieszamy.
Na patelnię wlewamy jajka z oscypkiem, lekko solimy i smażymy ciągle mieszając do momentu ścięcia się jajka.
Jajecznicę przekładamy na talerz, przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.