sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Jajecznica "po francusku"

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chciałam jakoś urozmaicić zwykłą jajecznicę. W tej formie wyszła całkiem smaczna a wykonanie nie jest trudne.

Jajecznica "po francusku"

Składniki:

Jajecznica "po francusku"

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica "po francusku"
Pieczarki kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym maśle. Paluszki wieprzowe kroimy w plasterki i dodajemy. Wszystko dusimy kilka minut. Wbijamy jajka i doprawiamy całość do smaku. Jajecznica powinna się tylko lekko ściąć. Ciasto francuskie rozkładamy na płasko. Żółty ser ścieramy na tarce i układamy na środku. Na nim wykładamy jajecznicę. Zawijamy ciasto, boki łączymy i pieczemy 10-15 minut w 180 stopniach. Na wierzchu układamy pokrojonego w kostkę pomidora.