aDzius04

aDzius04

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Jajecznica polsko - włoska (z bazylią)

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 5

Idealne śniadanie. Przepis wymyślony i sprawdzony przeze mnie :)

Jajecznica polsko - włoska (z bazylią)

Składniki:

Jajecznica polsko - włoska (z bazylią)

 

  • 4 jajka
  • dużo bazylii ( posiekanej)
  • kilka listków bazylii
  • 1/6 kostki masła bądź margaryny
  • ok. 15 dag pokrojonej w kostkę wędlinki ( nie tłustej)

 

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica polsko - włoska (z bazylią)
PRZYGOTOWANIE: 1. Jajka smaż jak normalna jajecznicę. W połowie smażenia dosyp kosteczek wędliny oraz częśc bazyli. 2. Po usmażeniu jajecznicy wyłóż na ładny talerzyk. Posyp posiekaną bazylią. Ozdób talerz na około całymi listkami bazylii. Posyp lekko pieprzem i solą dla smaku. Gotowe. Idealne śniadanie dla osób pracujących ciężko jak i lekko. Fizycznie jak i siędząco. Dla dzieci szkolnych oraz studentów.