beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Jajecznica w mortadelowych miseczkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajecznica trochę inaczej.

Jajecznica w mortadelowych miseczkach

Składniki:

Jajecznica w mortadelowych miseczkach

 

  • mortadela 5 plastrów
  • jajka 3-4 sztuki
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • tłuszcz do smażenia
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Jajecznica w mortadelowych miseczkach
Jajka wybijamy na miseczkę, oprószamy solą i pieprzem. Dodajemy trochę drobno pokrojonego szczypiorku. Lekko mieszamy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. kładziemy plastry mortadeli. Opiekamy, gdy wywiną się brzegi mortadeli i powstaną miseczki zesunąć je blisko siebie. Przygotowane jajka wlewać ostrożnie do miseczek. Przykryć pokrywką. Smażyć do ścięcia jajek. Posypać pokrojonym szczypiorkiem.