Sposób przygotowania:
Jajecznica z cebulką
Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej uprzednio drobno pokrajaną cebulkę. Do garnka wbić jajka i ubijać, aż powstanie jednolita masa. Do masy dodać sól do smaku. Na zeszkloną cebulkę rozlewać masę i mieszać bez przerwy, aż do momentu ścięcia. Gotowe danie przełożyć na talerzyk, przyprawić pieprzem i posypać szczypiorkiem.
evita0007
darmiona
a moim zdaniem jajecznica MUSI być na maśle!
evita0007
Tak Ja też robię na maśle ,tylko ogólnie powiedziałam że lubię taką jajecznicę.W ogóle lubię wszystkie jajecznice z róznymi dodatkami ;)
darmiona
olmanka
oj tam, jak kto woli :) powiem tylko, że potrawy robione na maśle wywołują raka i są o mniej zdrowsze od tych na oleju. Szczególnie olej rzepakowy jest najzdrowszy. Pczywiście, jak ktoś zje raz na jakiś czas na masełku nic się nie stanie ;)
dża
Raka może wywoływać spożywanie spalonego masła, jajeczniczka smaży się raz-dwa, trudno spalić.