Sposób przygotowania:
Zupa karczochowa
Karczochy gotuj przez 3 min w osolonej wodzie z dodatkiem soku z cytryny, na patelni roztop masło i podsmaż na nim serca karczochów wraz z czosnkiem.
Włoszczyznę (marchew, pietruszkę, pora, seler) pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tartce i dodaj do gotującego się bulionu wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
Kiedy jarzyny zmiękną dodaj podsmażone karczochy i śmietankę. Gotową zupę podawaj ze świeżo siekanym koperkiem.
Włoszczyznę (marchew, pietruszkę, pora, seler) pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tartce i dodaj do gotującego się bulionu wraz z liściem laurowym i zielem angielskim.
Kiedy jarzyny zmiękną dodaj podsmażone karczochy i śmietankę. Gotową zupę podawaj ze świeżo siekanym koperkiem.
Megi-