Sposób przygotowania:
Jajecznica z parówkami
Pora myję, przekrawam na pół i ciekam w cienkie piórka.
Parówki obieram z osłonek i kroję na plasterki lub ćwiartki. Na patelni roztapiam masło lub olej. Dodaję na rozgrzany tłuszcz pokrojone parówki.
Smażę na małym ogniu, dodaje posiekanego pora i chwilę smażę, aż por się zarumieni. Nastepnie Wbijam trzy jajka, mieszam drewnianą łopatką na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ziołami.
Podaję z kromką chleba.
Parówki obieram z osłonek i kroję na plasterki lub ćwiartki. Na patelni roztapiam masło lub olej. Dodaję na rozgrzany tłuszcz pokrojone parówki.
Smażę na małym ogniu, dodaje posiekanego pora i chwilę smażę, aż por się zarumieni. Nastepnie Wbijam trzy jajka, mieszam drewnianą łopatką na patelni. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz ziołami.
Podaję z kromką chleba.