Sposób przygotowania:
Omlet ze szpinakiem i pomidorkami
Jajka roztrzepujemy z mlekiem.
Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak, solimy do smaku. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy.
Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Czosnek siekamy drobno, szpinak szatkujemy, a pomidorki kroimy na ćwiartki.
Na rozgrzane masło wrzucamy posiekany czosnek i szpinak, solimy do smaku. Podsmażamy, aż szpinak zmięknie, a następnie dodajemy pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę podgrzewamy.
Całość zalewamy roztrzepanymi jajkami, przykrywamy patelnię pokrywką i smażymy na wolnym ogniu ok. 4-5 minut, odwracamy na drugą stronę i dosmażamy.
Przekładamy na talerz i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.