SUPERPRZEPIS

Jajecznica szparagowa Teriyaki

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3
Jajecznica szparagowa Teriyaki Więcej zdjęć (5)

jajeczka ze szparagami w zupełnie innej odsłonie

Składniki:

Jajecznica szparagowa Teriyaki

 

Sposób przygotowania:

Jajecznica szparagowa Teriyaki
Szparagi myję i łamię zdrewniałe końcówki. Następnie kroję w plasterki pozostawiając w całości jedynie końce. Na patelni rozpuszczam masło. Wrzucam pokrojone szpinaki. Odrobinę solę i smażę przez kilka minut. W międzyczasie jajka rozbijam z sosem Teriyaki oraz pieprzem białym. Tak wymieszane jajka wlewam na smażące się szparagi. Zwiększam ogień i smażę do całkowitego ścięcia się białka i „wysuszenia” żółtka. Jajecznicę podaję z bułeczkami posmarowanymi masłem i bryndzą. Smacznego.
Jajecznica szparagowa Teriyaki
Szparagom łamiemy końcówki i kroimy pędy
Jajecznica szparagowa Teriyaki
Tak przygotowane szparagi smażę na masełku
Jajecznica szparagowa Teriyaki
Do smażących się szparagów wlewam masę jajeczną
Jajecznica szparagowa Teriyaki
Propozycja podania jajecznicy z bułką posmarowaną bryndzą