Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i obrać ze skorupek, przestudzić. Twarożek wymieszać z mlekiem i doprawić solą i pieprzem. Jajka przeciąć wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, dodać do twarożku, dobrze utrzeć. Masę podzielić na 3 porcje. Pierwszą wymieszać z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym. Natkę umyć i posiekać i wymieszać z trzecia porcja twarożku. Masami kolejno napełniać szprycką z końcówką gwiazdki. Połówki jajek dekorować małymi porcjami masy, plasterkami pomidora i ogórka oraz cząstkami cytryny. Posypać wszystkie papryką i grubo mielonym pieprzem. Jajka ułożyć na dużym półmisku, ozdobić listkami rzeżuchy.
Sarenka