misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Jajka faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

polecam,jest smaczne i super sie prezentuje na stole....

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą i obrać ze skorupek, przestudzić. Twarożek wymieszać z mlekiem i doprawić solą i pieprzem. Jajka przeciąć wzdłuż na połówki. Wyjąć żółtka, przetrzeć przez sito, dodać do twarożku, dobrze utrzeć. Masę podzielić na 3 porcje. Pierwszą wymieszać z chrzanem, drugą z koncentratem pomidorowym. Natkę umyć i posiekać i wymieszać z trzecia porcja twarożku. Masami kolejno napełniać szprycką z końcówką gwiazdki. Połówki jajek dekorować małymi porcjami masy, plasterkami pomidora i ogórka oraz cząstkami cytryny. Posypać wszystkie papryką i grubo mielonym pieprzem. Jajka ułożyć na dużym półmisku, ozdobić listkami rzeżuchy.