andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Jajka faszerowane

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Jajka faszerowane pieczarkami i natka pietruszki

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Cebulkę obieramy ze skórki ,kroimy w półplasterki i podsmazamy na masełku, posypujemy do smaku vegetą i papryką dodajemy obrane i pokrojone w kostkę pieczarki, smazymy do odparowania wody. W tym czasie gotujemy jajka na twardo , obieramy ze skorupek . Wyjmyjemy żółtka,ostroznie zeby nie uszkodzić białek .rozgniatamy żółtka w salaterce dobrze widelcem i dodajemy podsmazone pieczarki z cebulką ,solimy i pieprzymy do smaku, dodajemy posiekana drobno natkę pietruszki i łaczymy z majonezem. Białka napełniamy naszym farszem. SMACZNEGO!