burakcukrowy

burakcukrowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 78]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane w skorupkach

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
5 jajek gotujemy na twardo. Następnie ostrożnie przekrajamy je wzdłuż na dwie połówki. ostrożnie by nie uszkodzic skorupki wyjmujemy białko i żółtko. Czerstwą bułkę moczymy w mleku. Odsączamy i razem z wyjętymi jajkami przepuszczamy przez maszynke do miesa. Dodajemy surowe jajko, margarynę, posiekany szczypiorek i koperek, sół i pieprz. Wszystko razem mieszamy i napełniamy takim farszem skorupki. Wierzch posypujemy bułką tarta i smażymy wszystko na oleju,