kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Jajka faszerowane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka, siekamy je i łączymy z pokrojoną wędliną, ogórkiem i

Jajka faszerowane

Składniki:

Jajka faszerowane

 

  • jajka ugotowane na twardo 12 szt
  • wędlina 20 dag
  • ogórki kiszone 2 szt
  • majonez
  • pietruszka lub szczypiorek
  • sól
  • pieprz
  • papryka 1 szt
  • natka pietruszki posiekana 2 łyżki
  • szczypiorek posiekany 2 łyżki

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane
Ugotowane jajka obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na pół.
Wyjmujemy żółtka, siekamy je i łączymy z pokrojoną wędliną, ogórkiem i zieleniną.

Mieszamy z majonezem, doprawiamy solą i pieprzem. Masą napełniamy połówki jajek.
Układamy na liściach sałaty i dekorujemy pasemkami papryki, pietruszką, drobno posiekanym szczypiorkiem.