Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

jajka faszerowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

wspaniale prezentujące sie jajka faszerowane

jajka faszerowane

Składniki:

jajka faszerowane

 

 

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane
jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka, które dokładnie przecieramy. Pieczarki trzemy na tarelku o grubych oczkach a następnie smażymy na łyżce masła. Gdy są miękkie, to odsączamy tłuszcz i dodajemy do utartych żółtek. Duża ilosc natki pietruszki drobno kroimy i dodajemy. Mieszamy z 2 łyżkami musztardy i majonezem (wg uznania), doprawiamy duzą iloscia pieprzu i solą do smaku. Wyrobiony farsz nakładamy do białek, dekorujemy wg uznania