Jolcia108

Jolcia108

Kucharz
[Przepisów: 14]

Jajka faszerowane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ładnie się prezentują więc można nimi zachwycić gości podając je jak przystawkę

Jajka faszerowane grzybami

Składniki:

Jajka faszerowane grzybami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane grzybami
Ugotować jaka na twardo. Ostudzić i przekroić wzdłuż wraz z skorupką,wyjąć białko i żółtko. Pieczarki umyć pokroić na ćwiartki,podsmażyć i ostudzić. FARSZ: Pieczarki wraz z jajkami zemleć w maszynce dodać przyprawy, jajko surowe,8łyżek bułki tartej,pietruszkę pokrojoną drobno i całość wymieszać. Farsz wkładać do skorupek i optoczyć w pozostałej bułce tar na Podsmażyć na oleju skorupką do góry. SMACZNEGO:)