ewaeu

ewaeu

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 242]

Jajka faszerowane marchewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Oczywiście w Wielkanoc nie może zabraknąć na stole jajek. Faszeruję je na różne sposoby, ale lubię też kiedy wywołują uśmiech na twarzy moich gości.

Jajka faszerowane marchewką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane marchewką

 

 

  • do dekoracji :
  • sałata
  • rzodkiewka

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane marchewką

ETAP 1:

Jajka ugotować na twardo i wystudzić. Ściąć grubszą część jajek i wyjąć delikatnie żółtka.
Marchewkę ugotować, wystudzić i zetrzeć na tarce na małych oczkach.
Żółtka rozgnieść widelcem. Dodać marchewkę i majonez. Wymieszać dodać jeszcze do smaki szczyptę soli i pieprzu.
Takim farszem napełnić białka.
Z marchewki ( surowej ) zrobić kogutkom grzebienie i dzioby. Oczy z goździków.
Podać na sałacie. Udekorować rzodkiewką.

Jajka faszerowane marchewką
Odkrawanie grubszej cześci jajka i wyjmowanie żółtek
Jajka faszerowane marchewką
Miesznie żółtak , marchewki z majonezem
Jajka faszerowane marchewką
Napełnianie białek masa z żółtka i marchewki