Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jajka faszerowane pastą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pasta ze śledzi świetnie pasuje do jajek

Jajka faszerowane pastą Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą

 

  • 6 szt jajka gotowane na twardo,
  • 1 szt konserwa rybna w oleju,
  • 1 łyżeczka musztarda,
  • do smaku pieprz

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą
Jajka przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Do miski włożyć śledzie wraz olejem, dodać utarte na tarce żółtka, musztardę i dokładnie rozetrzeć. Przyprawić do smaku pieprzem. Pastę napełniać białka. Podawać z pieczywem.
Jajka faszerowane pastą
Etap 2