Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajka z pastą szczypiorkową to świetny dodatek do pieczywa i wędliny.

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pastą szczypiorkową
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Następnie żółtka zetrzeć na tarce lub zmielić w maszynce do orzechów, połączyć z 2 łyżkami szczypiorku 1 łyżką śmietany, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Pastą napełniać dołeczki po żółtkach. Majonezem posmarować spód nafaszerowanych białek i obtaczać w pozostałym posiekanym szczypiorku.
Jajka faszerowane pastą szczypiorkową
Starte na tarce żółtka i posiekany szczypiorek wymieszać ze śmietaną
Jajka faszerowane pastą szczypiorkową
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem