kropellka

kropellka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 65]

Jajka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam przepis na jajka nadziewane farszem pieczarkowym

Jajka faszerowane pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Jajka faszerowane pieczarkami

 

  • 5 jajek
  • 1 kiełbasa śląska
  • 5 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 łyżki majonezu
  • 1 łyżka oleju
  • sól, pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane pieczarkami
Pieczarki umyć, posiekać na drobną kosteczkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do pieczarek i smażyć 10 minut. Kiełbasę pokroić w kosteczkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na połówki i ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka rozetrzeć, połączyć z majonezem. Dodać kiełbasę oraz usmażone pieczarki i cebulkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Jajka napełnić farszem. Można posypać szczypiorkiem lub pietruszką.
Jajka faszerowane pieczarkami
Pieczarki umyć, posiekać na drobną kosteczkę. Wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę, dodać do pieczarek i smażyć 10 minut. Kiełbasę pokroić w kosteczkę.
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Przekroić na połówki i ostrożnie wyjąć żółtka. Żółtka rozetrzeć, połączyć z majonezem. Dodać kiełbasę oraz usmażone pieczarki i cebulkę.