Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane pieczarkami
Jajka ugotować na twardo, ostrym nożem przekroić na połówki nie obierając ze skorupek. Następnie delikatnie wyjąć jajka ze skorupek, przełożyć do miski i bardzo drobno posiekać. Pieczarki obrać ze skórki i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę dodać szczyptę soli i podsmażyć przygotowane pieczarki. Wymieszać grzyby z jajkami, dodać drobno posiekany szczypiorek i natkę pietruszki. Całość wymieszać z 1 łyżką masła, majonezem, bułką tartą, solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostałe masło i lekko podsmażyć masę na małym ogniu przez 2 minuty. Farszem napełniać skorupki jajek i przed podaniem podgrzać je wstawiając na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stop. C.