Sposób przygotowania:
Serowe babeczki
Papryki i plasterek szynki kroimy w kosteczkę. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną szynkę i warzywa. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Żółty ser kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do miski, dodajemy jajko i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy smażone warzywa razem z olejem,szczypiorek,sól, pieprz, kurkumę i dokładnie mieszamy.
Wkładamy do silikonowych foremek po 2 łyżki ciasta i pieczemy w temp. 180 stopni przez 25 - 30 minut.
Na rozgrzanym oleju smażymy przez chwilę pokrojoną szynkę i warzywa. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno.
Żółty ser kroimy w drobną kosteczkę i wkładamy do miski, dodajemy jajko i mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, mieszamy. Dodajemy smażone warzywa razem z olejem,szczypiorek,sól, pieprz, kurkumę i dokładnie mieszamy.
Wkładamy do silikonowych foremek po 2 łyżki ciasta i pieczemy w temp. 180 stopni przez 25 - 30 minut.