CORAL

CORAL

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Jajka faszerowane sałatką śledziową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tym razem jajka faszerowane sałatką śledziową. Miód, musztarda i kurkuma nadaje piękny żółty kolor i cudowny smak.

Jajka faszerowane sałatką śledziową

Składniki:

Jajka faszerowane sałatką śledziową

 

  • 5 jajek
  • 1 płat śledziowy
  • majonez 1,5 łyżki
  • musztarda Dijon 1 łyżeczka
  • miód 1 łyżeczka
  • kurkuma szczypta
  • czerwony pieprz
  • ew. sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane sałatką śledziową
Płat śledziowy kroimy w drobną kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, kroimy na pół i delikatnie wyjmujemy żółtka, tak żeby nie naruszyć białek. 

Żółtka rozcieramy z czerwonym pieprzem, kurkumą, dodajemy majonez, musztardę i płynny miód, mieszamy.

Tak przygotowaną masę mieszamy z cząstkami śledzia i nadziewamy połówki jajek.

Podajemy na sałacie lodowej.