Sposób przygotowania:
Jajka faszerowane sałatką z tuńczykaETAP 1:

Jajka gotujemy na twardo, studzimy.
Paprykę myjemy, kroimy w kostkę.
ETAP 2:

Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy widelcem.
Ogórki kroimy w kostkę.
Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
Paprykę, szczypiorek, groszek, kukurydzę i ogórki łączymy ze sobą w miseczce.
ETAP 3:

Ugotowane jajka obłupiamy ze skorupek i przekrajamy na połówki. Wyjmujemy żółtka.
ETAP 4:

4 żółtka kroimy w kostkę i dodajemy do sałatki.
Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, mieszamy.
ETAP 5:
Tak przygotowaną sałatką faszerujemy jajka.