Sposób przygotowania:
Szynka gotowana w dwa dni z indyka
Mięso z indyka najlepiej z piersi opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso posypać solą peklującą i odłożyć do lodówki na noc.
Po tym czasie opłukać mięso i włożyć do siatki masarskiej.
Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować, włożyć do gotującej zalewy mięso w siatce i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Wystudzić w zalewie w chłodnym miejscu i na następny dzień wyjąć z zalewy szynkę i zagotować zalewę, włożyć szynkę i gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Wystudzić w zalewie i wyjąć - szynka gotowa do jedzenia.
Po tym czasie opłukać mięso i włożyć do siatki masarskiej.
Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować, włożyć do gotującej zalewy mięso w siatce i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Wystudzić w zalewie w chłodnym miejscu i na następny dzień wyjąć z zalewy szynkę i zagotować zalewę, włożyć szynkę i gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Wystudzić w zalewie i wyjąć - szynka gotowa do jedzenia.
![Szynka gotowana w dwa dni z indyka Szynka gotowana w dwa dni z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-gotowana-w-dwa-dni-z-indyka-535546.jpg)
![Szynka gotowana w dwa dni z indyka Szynka gotowana w dwa dni z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-gotowana-w-dwa-dni-z-indyka-535547.jpg)
![Szynka gotowana w dwa dni z indyka Szynka gotowana w dwa dni z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-gotowana-w-dwa-dni-z-indyka-535548.jpg)
![Szynka gotowana w dwa dni z indyka Szynka gotowana w dwa dni z indyka](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/szynka-gotowana-w-dwa-dni-z-indyka-535549.jpg)
SylaUla