Sposób przygotowania:
Szynka gotowana w dwa dni z indyka
Mięso z indyka najlepiej z piersi opłukać i osuszyć ręcznikiem papierowym. Mięso posypać solą peklującą i odłożyć do lodówki na noc.
Po tym czasie opłukać mięso i włożyć do siatki masarskiej.
Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować, włożyć do gotującej zalewy mięso w siatce i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Wystudzić w zalewie w chłodnym miejscu i na następny dzień wyjąć z zalewy szynkę i zagotować zalewę, włożyć szynkę i gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Wystudzić w zalewie i wyjąć - szynka gotowa do jedzenia.
Po tym czasie opłukać mięso i włożyć do siatki masarskiej.
Z podanych składników przygotować zalewę i zagotować, włożyć do gotującej zalewy mięso w siatce i gotować na wolnym ogniu około 50 minut. Wystudzić w zalewie w chłodnym miejscu i na następny dzień wyjąć z zalewy szynkę i zagotować zalewę, włożyć szynkę i gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Wystudzić w zalewie i wyjąć - szynka gotowa do jedzenia.
SylaUla