czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Jajka faszerowane serem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Jajek nie może zabraknąć na wielkanocnym stole.

Jajka faszerowane serem

Składniki:

Jajka faszerowane serem

 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo,
  • 10 dag żółtego sera w kostce,
  • łyżka masła,
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki majonezu,
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu,
  • łyżeczka soku z cytryny,
  • pieprz.

 

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane serem
Jajka oskubać, przeciąć na połówki wzdłuż, wyjąć żółtka. W miseczce utrzeć masło, starty na drobnych oczkach ser, jogurt, majonez, żółtka, sok z cytryny i pieprz. Nadziewać jajka, wierzch posypać serem.