Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

SUPERPRZEPIS

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajka faszerowane tuńczykiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Jajeczna przystawka na Wielkanocny stół i nie tylko :-)

Jajka faszerowane tuńczykiem 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajka faszerowane tuńczykiem 4

 

  • 6 jajek
  • Puszka tuńczyka z sosie własnym
  • Łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki suszonej pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane tuńczykiem 4
Jajka ugotowane na twardo obieramy i przecinamy wzdłuż na pół. Łyżeczką wyjmujemy żółtka, uważając, żeby nie uszkodzić białek. Żółtka mieszamy z odsączonym tuńczykiem, majonezem i pietruszką. Możemy rozdrobnić widelcem, lub zmiksować blenderem lub rozdrabniaczem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstałą pastę, za pomocą szprycy umieszczamy w pozostawionych białkach. Ozdabiamy szczypiorkiem.
Jajka faszerowane tuńczykiem 4
Jajka przekrajamy wzdłuż na pół i ostrożnie wyjmujemy żółtka
Jajka faszerowane tuńczykiem 4
Z żółtek, tuńczyka, majonezu i pietruszki robimy pastę
Jajka faszerowane tuńczykiem 4
Za pomocą szprycy faszerujemy jajka, całkiem fajnie to wychodzi :)