Jajka faszerowane z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wydrążyć środki. Żółtka rozgnieść i wrzucić do miseczki. Boczek pokroić na drobną ko

Jajka faszerowane z boczkiem

Składniki:

Jajka faszerowane z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z boczkiem
Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wydrążyć środki. Żółtka rozgnieść i wrzucić do miseczki. Boczek pokroić na drobną kosteczkę i podsmażyć na patelni. Wystudzony dodać do żółtek. Farsz przyprawić i dodać do niego 2-3 łyżki majonezu, tak aby składniki się dobrze połączyły. Jajka wypełnić farszem. Ułożyć na półmisku grzbietami do góry. Udekorować majonezem i pokrojoną w kosteczkę papryką.