Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 479]

Jajka faszerowane z kabanosem i serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tak przygotowane jajka świetnie sprawdzą się jako przystawka podczas wszelkich imprez i uroczystości, a także na weekendowe śniadanie.

Jajka faszerowane z kabanosem i serem

Składniki:

Jajka faszerowane z kabanosem i serem

 

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 50 g kabanosów
  • 50 g ulubionego żółtego sera
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 8 czarnych oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z kabanosem i serem

Przygotowanie jajek:

Jajka faszerowane z kabanosem i serem
Oddzielone żółtka od białek przed faszerowaniem

Jajka obrać, opłukać pod zimną wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, przekroić na pół. Żółtka wrzucić do miseczki, a białka ułożyć na półmisku.

Faszerowanie:

Jajka faszerowane z kabanosem i serem
Jajka nafaszerowane pastą z kabanosa i sera

Do rozgniecionych widelcem żółtek wrzucić pokrojone w drobną kosteczkę kabanosa i ser. Wymieszać z majonezem, solą i pieprzem. Pastę układać na białkach. Następnie ułożyć oliwki przekrojone na 3 plasterki. Życzę smacznego!