ewelinuśka

ewelinuśka

Szef Kuchni
[Przepisów: 90]

Jajka faszerowane z makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Czas przygotowania: 30 minut.

Jajka faszerowane z makrelą

Składniki:

Jajka faszerowane z makrelą

 

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane z makrelą
Jajka ugotuj na twardo, ostudź. Obierz, przekrój wzdłuż na pół. Delikatnie, aby nie uszkodzić białek, wyjmij żółtka. Makrelę (bez skóry i ości) zmiksuj z masłem na gładką masę. Wymieszaj ze śmietaną, Przypraw solą i pieprzem. Farsz przełóż do szprycy i dekoracyjnie napełnij nim białka. Faszerowane jajka ułóż na liściach sałaty, udekoruj paseczkami papryki, natką, plastrami rzodkiewek i szczypiorkiem. Farsze można robić w różnych smakach i kolorach, np. z papryką, ziołami.