choineczka04

choineczka04

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 187]

jajka faszerowane z pieczarkami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne faszerowane jajka z pieczarkami i cebulką.

jajka faszerowane z pieczarkami.

Składniki:

jajka faszerowane z pieczarkami.

 

  • cebula dymka ze szczypiorkiem
  • 5 pieczarek większych
  • 6 jajek
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

jajka faszerowane z pieczarkami.
Postawić wodę na jajka. Cebulę dymkę oczyścić i umyć, posiekać ja jak najdrobniej. Szczypiorek odłożyć. Pieczarki obrać i umyć bardzo dokładnie. Pokroić je w plasterki i razem z cebulką smażyć posolone na małym ogniu, na oleju. Żółtka zmiażdżyć widelcem i dodać do usmażonych pieczarek i cebulki. Posiekać szczypiorek i dodać do reszty. Przyprawić solą i pieprzem i wymieszać dokładnie. Farsz nałożyć w miejsce w białkach po żółtkach.