Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszne jajka nadziane farszem z pomidorkami koktajlowymi, posiekaną natką i soczewicą konserwową. Idealne na śniadanie.

Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką

 

  • jajka 3 szt
  • soczewica zielona konserwowa 2-3 łyżki
  • pomidorki koktajlowe 4-5 szt
  • natka pietruszki 1 mały pęczek
  • majonez 1 łyżka
  • chrzan ze słoika 1 łyżeczka
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką
Jajka gotujemy na twardo, a kiedy przestygną, przecinamy je na połówki i ostrożnie wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy żółtka widelcem razem z odsączoną z zalewy zieloną soczewicą.

Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone w drobniutką kosteczkę oraz posiekaną natkę pietruszki.

Mieszamy.

Dodajemy majonez, chrzan, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli. Mieszamy i faszerujemy jajka.
Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką
Jajka gotujemy na twardo, a kiedy przestygną, przecinamy je na połówki i ostrożnie wyjmujemy żółtka.
Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką
Rozgniatamy żółtka widelcem razem z odsączoną z zalewy zieloną soczewicą.
Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką
Dodajemy pomidorki koktajlowe pokrojone w drobniutką kosteczkę oraz posiekaną natkę pietruszki.
Jajka faszerowane zieloną soczewicą i natką
Dodajemy majonez, chrzan, świeżo zmielony pieprz oraz szczyptę soli.