Sposób przygotowania:
Włoskie Caprese - szybka przekąska
Pomidory płuczemy pod bieżącą wodą osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry. Mozzarellę kulkę odsączamy krojąc w plastry.
Bazylię płuczemy i siekamy.
Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Posypujemy czarnym pieprzem. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek i lekko octem balsamicznym. Dekorujemy posiekaną świeżą bazylią.
Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pyszna z dodatkiem świeżej bagietki.
Bazylię płuczemy i siekamy.
Na talerzu układamy na przemian plastry pomidora i sera. Posypujemy czarnym pieprzem. Doprawiamy do smaku solą, skrapiamy oliwą z oliwek i lekko octem balsamicznym. Dekorujemy posiekaną świeżą bazylią.
Podajemy jako przystawkę lub przekąska. Pyszna z dodatkiem świeżej bagietki.
gusia1000