Sposób przygotowania:
Jajka - galaretki
Skorupki po jajkach ( uzyskamy je robiąc niewielką dziurkę na górze jajka, jajko wylewamy) zalać wrzątkiem, wyparzyć. Wodę wylać i poczekać,aż skorupki ostygną.
W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej.
Warzywa delikatnie włożyć do skorupek. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej na kieliszku. Dziurke zakleic taśmą..Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek. .
W tym czasie bulion rozrobić z żelatyną w ilości potrzebnej do przygotowania 1 litra galaretki. ja na wszelki wypadek dodałam łyżkę więcej.
Warzywa delikatnie włożyć do skorupek. Zalać bulionem i zostawić do całkowitego zastygnięcia najlepiej na kieliszku. Dziurke zakleic taśmą..Następnie delikatnie obrać żelatynowe jajka ze skorupek. .
eli_555
msewka
Babciagramolka
dusia30
zewa
luna
Jojo
Natala1210