goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Jajka nadziewane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Nadziewane jajka polecam nie tylko na święta.

Jajka nadziewane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajka nadziewane

 

  • jaja 4 sztuki
  • zielona cebulka 1/2 pęczek
  • czosnek 1 ząbek
  • majonez lub jogurt naturalny 1 1/2 łyżka
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane
Jajka gotujemy na twardo, przestudzone i obrane ze skorupek przekrawamy wzdłuż na pół. Do żółtek dodajemy posiekaną cebulkę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz majonez wraz z przyprawami. Całość dokładnie mieszamy. Farsz powinien być dobrze doprawiamy by nie był mdły. Farszem nadziewamy jajka. Możemy udekorować wg uznania np. koperkiem, szczypiorkiem, plasterkami rzodkiewki.
Jajka nadziewane
Jajka przekrawamy na pół, wydrążamy żółtka
Jajka nadziewane
Do żółtek dodajemy mojonez lub jogurt naturalny
Jajka nadziewane
Następnie dodajemy posiekaną zieloną cebulkę
Jajka nadziewane
Łączymy ze sobą wszystkie składniki i mieszamy