Sposób przygotowania:
Makowiec na serowym cieście
W dużej misce mieszamy mąkę z dodatkiem proszku do pieczenia. Dodajemy masło, cukier. Nastepnie dodajemy 2/3 ugniecionego(np. widelcem) twarógu. Jajka ubijamy na sztywno z odrobiną soli. Do jajek dodajemy serek mascarpone i nadal ucieramy. Delikatnie łączymy ze składnikami z miski.
Na wysmarowaną tłuszczem formę, wlewamy ciasto, nastepnie układamy mase makową. Przygotowujemy posypkę, resztę twarógu (1/3) ucieramy ze szklanką cukru i szklanka mąki oraz pół kostki masła. posypujemy ciasto.
Pieczemy w temp. ok. godzinę w temp. 180 C
Na wysmarowaną tłuszczem formę, wlewamy ciasto, nastepnie układamy mase makową. Przygotowujemy posypkę, resztę twarógu (1/3) ucieramy ze szklanką cukru i szklanka mąki oraz pół kostki masła. posypujemy ciasto.
Pieczemy w temp. ok. godzinę w temp. 180 C