iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Jajka nadziewane dzikim ryżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jajka nadziewane dzikim ryżem

Jajka nadziewane dzikim ryżem

Składniki:

Jajka nadziewane dzikim ryżem

 

  • 10 szt jajka,
  • 1 woreczek ryż dziki,
  • 4 łyżki majonez,
  • 4 szt ogórki małosolne,
  • szczypiorek,
  • pieprz,
  • 15 dag szynka gotowana,
  • 1 szt cebula czerwona

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane dzikim ryżem
Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie . Po ugotowaniu studzimy przelewamy zimna wodą obieramy i przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka . Ryż dziki gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. do zimnego ryżu dodajemy pokrojone żółtka jaj. Ogórki kroimy w kosteczkę dodajemy do ryżu .Szczypiorek i cebule siekamy dodajemy do nadzienia . Wszystko mieszamy z majonezem doprawiamy pieprzem . Nakładamy do jajek . Chłodzimy i podajemy na liściach sałaty.