Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Jajka nadziewane pastą szynkową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Prosta w przygotowaniu ale pyszna przekąska

Jajka nadziewane pastą szynkową

Składniki:

Jajka nadziewane pastą szynkową

 

  • 8 szt jajka gotowane na twardo,
  • 15 dag szynka gotowana,
  • 5 dag boczek wędzony gotowany,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 1/2 szkl majonez,
  • do smaku pieprz,
  • 1 łyżka szczypiorek siekany,
  • do smaku Sól

 

Sposób przygotowania:

Jajka nadziewane pastą szynkową
Jajka obrać ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, wyjąć żółtka. Szynkę i boczek drobno posiekać, utrzeć z żółtkami dodając oliwę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki białek, posypać szczypiorkiem. Podawać ułożone na majonezie.